|
makoforum.hu Makótérségi internetes fórum
|
| Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése |
| Szerző |
Üzenet |
Szanté

Csatlakozott: 2007.05.15. Kedd 12:22 Hozzászólások: 4991 Tartózkodási hely: Szeged
|
Elküldve: 2010 Aug. 01. Vas. 05:31 Hozzászólás témája: |
|
|
Vadászati szabadegyetem
Szeged - A vadászati érdekképviseletek címmel kezdődött péntek délután
4 órakor Pechtol János, az Országos Magyar Vadászkamara főtitkárának,
az Országos Magyar Vadászati Védegylet ügyvezető elnökének előadása a
Móra-múzeum várbeli kiállítóhelyén.
Témavezető: Hegyes Zoltán, az OMVK megyei elnöke. A program a
vadászati tárlaton rendezett Vadászati Szabadegyetem része, amelynek
előadásait minden péntek délután 4-től hallgathatják meg az érdeklődők.
A kiállítás szeptember 5-ig tart nyitva.
 _________________ Szanté |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Delfin-pár
Csatlakozott: 2007.05.25. Péntek 13:13 Hozzászólások: 6 Tartózkodási hely: Makó, Jókai utca 19.
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Szanté

Csatlakozott: 2007.05.15. Kedd 12:22 Hozzászólások: 4991 Tartózkodási hely: Szeged
|
Elküldve: 2008 Máj. 11. Vas. 05:06 Hozzászólás témája: |
|
|
Kár, hogy mostanában nem szól senki ezen a topicon, mert
valószínű, hogy sok embernek lenne olyan gondolata ami másoknak is hasznos lehet.
Hát ÍRJATOK!!!
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Szanté

|
Elküldve: 2008 Márc. 17. Hétf. 15:40 Hozzászólás témája: |
|
|
Helló Delfi!
Még mindig nem tudom hogy szólítsalak. Örülök, hogy nincs köztünk félreértés.
Igazi kincsünk a gyerekeink és most már nekem az unokáim.Vigyázzni kell rájuk!
Szép napot Neked!
Illusztráció _________________ Szanté |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
kájé

Csatlakozott: 2007.04.09. Hétfő 19:28 Hozzászólások: 356 Tartózkodási hely: Makó
|
Elküldve: 2008 Márc. 16. Vas. 17:59 Hozzászólás témája: |
|
|
Kedves Szanté!
Én ismerem a Delfin Tanulás csapatát. A kép amelyet küldtél nagyon találó rájuk. Egy más közegben segítik a rászorult embereket, főleg gyerekeket. Személyre szabott tanmenettel, szinte szülői gondoskodással és felügyelettel.
Csak jót tudok róluk mondani. _________________ Üdv: KJ |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Delfin-pár
Csatlakozott: 2007.05.25. Péntek 13:13 Hozzászólások: 6 Tartózkodási hely: Makó, Jókai utca 19.
|
Elküldve: 2008 Márc. 16. Vas. 17:40 Hozzászólás témája: Kedves Szanté! |
|
|
Abban igazad volt, hogy az "értelmi fogyatékos " bántó. Épp ez az! Aki nincs benne az nem is tudja, hogy hány, mára híres ember kapta meg gyermek korában ezt, vagy ennél még sokkal bántóbb jelzőt az környezetétől, az iskolától ...stb. Miért? Mert MÁSKÉNT GONDOLKODOTT mint a többiek!
Vannak közülük, aki ezt ép ésszel és öntudattal átélte/túlélte, és a rájuk mért önbeteljesítő jóslat ellenére is vitte valamire. Néhány közülük: Einstein, Edison, Roden, Churchill, Faraday, George Washington, John F. Kennedy, Napoleon, Mozart, Beethoven, Darwin, a magyar Szentágothay János stb...stb...stb.
Kedves Szanté!
Nagyon is rátapintottál a lényegre! Mert pont az a lényeg, hogy fogadjuk el a másként gondolkodókat, sőt...!
De sajnos én gyakran úgy érzékelem, hogy olyan a helyzet manapság is, mint Madách: Az ember tragédiája c. művében, ahol Michelangelo arra volt kárhoztatva, hogy széklábakat faragjon. Miért? Mert más volt mint a többiek, azaz másként gondolkodó! Bizony, már akkor is ez volt a gond! Az emberek pont azokat büntetik, bántják, csúfolják akik valamiben kiválóak. A világ a középszerűségre van berendezkedve. Ha valaki kimagasló valamiből, de másból gyenge, akkor olyan "zseni, akit a hülyéktől csak egy hajszál választ el"!
Én úgy próbok segíteni, hogy igyekszem nem hagyni, hogy ezektől a gyerekektől elvegyék az önbecsülést. Hogy maradjon meg így az a lehetőség, mely később erőt ad nekik a másként gondolkodásra. Igyekszem segíteni hogy fejlesszék azt, amiben nagyon gyengék. A törvény egyszerű: Ha valamiben kimagasló vagy, szükségszerű, hogy legyen valami, amiben viszont kimagaslóan gyenge!
És az emberek azt aki valamiből nagyon jó, azt mindig piszkálják azért, amiből rossz!
Sajnos az emberiség nehezen tanul. Millió- és millió bizonyíték van arra, hogy a világot a másként gondolkodók vitték előre. Mégis pont őket bántják a legjobban!
Még szerencse, hogy sokan közülük lojálisabbak az emberiséghez, mint az hozzájuk! _________________ Üdvözlettel! Delfin-pár |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Szanté

|
Elküldve: 2008 Márc. 15. Szomb. 03:18 Hozzászólás témája: |
|
|
Delfin-pár!
Nem tudtam, hogy szólítsalak. Először is elnézést kérek, ha az írásomnak érzésed
szerint bántó felhangja volt. Nem volt szándékomban senkit sem megsérteni és ha
beleolvasol pár általam írt topicba, láthatod, hogy milyen mentalitású ember vagyok.
Akarattal soha nem bántanák meg senkit, de ismered a történetet mikor az elefánt
bemegy a porcelán boltba teáscsészét venni és aztán azt mondja, bocs.
Nos én is ezt mondom, bocs.
További jó munkát ehhez a felemelő feladathoz.
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Delfin-pár
|
Elküldve: 2008 Márc. 13. Csüt. 20:22 Hozzászólás témája: Tessék? |
|
|
Kedves Szanté!
Szeretném, ha értelmeznéd az egész leírtat, és nem egy kiragadott részletnél ragadnál le!
Az igaz, hogy aki beteg - genetikai vagy egyéb okból - gondolkodásban gátolt - másként gondolkodik.
A Delfin-pár annak kíván segítséget nyújtani, aki még nem jutott el eddig. Mert az a cél, hogy ne is jusson el! Sajnos a mai egyre romló iskolai és egyéb körülmények közt erre egyre nagyobb szükség van. Mert egyre több gyerek kezd "másként gondolkodni".
Ha ezt hagyjuk, akkor lassan több lesz a lemaradó, mint a nyerő. És akkor ki fogja a lemaradókat segíteni!
A Delfin név pedig tökéletesen illik ahhoz, amit csinálunk: segítünk annak, akinem szüksége van rá! Azt nem tudom nyerők vagyunk-e, de megteszünk mindent azért, hogy egyre kevesebb legyen a lemaradó!
[/b] _________________ Üdvözlettel! Delfin-pár |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Szanté

|
Elküldve: 2008 Márc. 13. Csüt. 17:03 Hozzászólás témája: Re: Zseninek születtél! |
|
|
[quote="Delfin-pár"]Tanulás tanfolyam 9-15 éveseknek!
Nemrég valaki azt mondta nekem: „Hiába tanítasz meg valakit tanulni, észt azt nem adhatsz hozzá!” De hát, észt azt nem is kell adnom! Mert mindenkinek van belőle bőven! Neked is!
Gondolj csak bele! Ha nem születtél értelmi fogyatékosnak - és ez tuti! -, akkor Te is ugyanolyan aggyal születtél, mint a tanáraid, vagy az osztály legjobb tanulója!!! Mégis mi a különbség?
Csak most olvastam el ezt a levelet és igen megdöbbentett.
Ez a delfin név igazán nem illik a leírtakhoz. Ma volt a tévében, hogy egy delfin
kimenekített két bálnát egy öbölből, ahonnan nem tudtak kitalálni. Úgy látszik
nem mi vagyunk az evolució csúcsa.
Értelmi fogyatékos-zseni?
Azok aki másról azt állapítják meg, hogy értemi fogyatékos a saját fogyatékusságukról
tesznek tanu bizonységot azzal, hogy a nincs bennük empátia a másképp élő emberekkel.
Tehát mondhatjuk, hogy ők is fogyatékosak? Nem senki ember fia nem fogyatékos csak a
természet más adottságokkal ruházta fel. Persze vannak akik előnyben vannak és vannak
lemaradók, de az elsőknek épp az a dolguk, hogy az utolsókból is nyerők legyenek.
Ezért kutya kötelessége minden "nyerőknek", hogy segítse a lemaradókat.
Tehát nincs értelmi fogyatékos ember, csak másképp gondolkodó. _________________ Szanté |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Delfin-pár
|
Elküldve: 2007 Okt. 20. Szomb. 01:21 Hozzászólás témája: Zseninek születtél! |
|
|
Tanulás tanfolyam 9-15 éveseknek!
Nemrég valaki azt mondta nekem: „Hiába tanítasz meg valakit tanulni, észt azt nem adhatsz hozzá!” De hát, észt azt nem is kell adnom! Mert mindenkinek van belőle bőven! Neked is!
Gondolj csak bele! Ha nem születtél értelmi fogyatékosnak - és ez tuti! -, akkor Te is ugyanolyan aggyal születtél, mint a tanáraid, vagy az osztály legjobb tanulója!!! Mégis mi a különbség?
Hát az, HOGYAN használod az agyad, mikor tanulsz!
Ha szerencséd van, akkor, magadtól rájöttél arra, hogy lehet könnyebben tanulni.
Ha nincs szerencséd, akkor nem jöttél rá, és a tanulás vagy: nehéz, vagy: unalmas, vagy rengeteg idődbe kerül, vagy…úúúútálsz tanulni!
IGEN! Mert sokszor a szerencse csak azon múlik, hogy kihasználsz-e egy adódó lehetőséget, vagy nem! Igen, és ez Tőled függ!! Használd ki a lehetőséget, és gyere, tanulj meg tanulni! Felejtsd el végre, hogy butább vagy másoknál! Mert ez, nem igaz!
A „Zseninek születtél!” tanfolyam ismét indul! A múlt nyáron közel 150-en vettek részt rajta!
Mit tanulhatsz meg a tanfolyamon?
****könnyebben meg fogod érteni, amit tanulsz ****képes leszel gyorsabban megjegyezni bármit, **** erősebb lesz az akaraterőd **** jobban tudsz figyelni **** megtanulsz gyorsabban olvasni **** megtanulod legyűrni a szorongásod,,idegességed * *** megismersz sok tanulási trükköt, amivel sokkal könnyebben tanulhatsz **** sokkal jobban bízol magadban, és egyre jobbak lesznek a jegyeid !
Szeretettel meghív mindenkit a Delfin-pár Bt. „Zseninek születtél!” 14 órás tanulás-módszertani tanfolyamára!
Helyszín:Makó, Jókai utca 19.
Időpontok:
1.Őszi szünetben 2007.október 29,30,31, nov.2 (hétfő,kedd, szerda,péntek), naponta: fél 10 - negyed 1-ig
2. november 12, 13, 14, 15,16.(hétfő-péntek) naponta:fél 5-3/4 4-ig
Díj:9100 Ft (A díj tartalmazza:órák+munkafüzet+1dbCD otthoni gyakorláshoz)
Aki a honlapunkon regisztrál, 1000 Ft kedvezményt kap! www.delfintanulas.gportal.hu
Jelentkezés:70/516-8531 Makó, Jókai utca 19. munkanapokon:13-19 óra delfin-par@freemail.hu
Néhány siker azok közül, akik már elvégezték a tanfolymot:
Vas Imi 8. (Makó) 2-ről 4-re javította a bizonyítványát
Major Ildi 7.oszt (Makó) majdnem mindenből 5-ös lett
Szentpéteri Eszti 6. oszt.(Makó) tanulásrafordított ideje sokkal rövidebb lett, javított
Búza Ildi 8.oszt. (Földeák) már nem szorong,és magabiztosabb lett
Borka Tamás 8.oszt. (Makó) Fele annyi idő alatt megtanulja a leckéket, könnyebben megérti, már nem izgul annyira, ha felel, dolgozatot ír, jegyei is javulnak _________________ Üdvözlettel! Delfin-pár |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
|
|
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban. Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban. Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban. Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban. Nem szavazhatsz ebben fórumban.
|
|